CLC Housing

CLC Housing har valt Aercrete System-modellen för hela sin verksamhet inom konstruktion av lägenheter och småhus runt om i Sverige och investerat i en Aercrete 625-maskin i början av 2020 och togs i bruk i mars i byggprojekt.

Konstruktionsmetoden är mycket effektiv och snabb. Den mobila betongmaskinen levererar skumbetong motsvarande 20 m³ per timme och gjutningen sker i formar på plats.

CLC Housing har under några år utvecklat sina olika fastighetsmodeller med Sweco som partner för hela portföljen. Aercrete System-metoden används i storskalig verksamhet på olika platser runt om i världen, men CLC Housing är den första i Sverige som standardiserar produktionen av hyreslägenheter och småhus med denna unika metod.

CLC Housing förvärvade 13 000 m² mark i Skåne och började med byggandet av 6 arkitektdesignade enfamiljshus designade av Sweco.

Tack vare CLC Housing snabba byggmetod var det kort byggtid och husen var snabbt redo för inflyttning.

De första husen stod färdiga under sommaren 2020.

Besök CLC Housing

Globala och prisvärda husbyggnationssystem

EchoStone Husbyggnationssystem
EchoStone började 2016 använda Aercretes teknologi för att bygga lågprishus. EchoStone använder Aercretes teknologi för att producera högkvalitativ skumbetong och tillhandahålla prisvärt lågkostnadsbyggande i industriell skala och i snabb takt.

Besök EchoStone

Svenska entreprenörer

SESAB, Skumbetong Entreprenad Sverige AB
SESAB använder Aercrete-systemet för betongreparation och en mängd andra betongtjänster runtom i Sverige. För mer information, besök SESABs hemsida.

Besök Sesab

Partners

Aercrete samarbetspartners är specialister inom en rad olika områden:

Kemi, Byggteknik, Betongforskning,  Maskin- och produktionsteknik

För att kunna producera de bästa produkterna på marknaden med fokus på CLC skumbetong.

Bland våra partners finner ni bland annat RISE, Research Institutes of Sweden (CBI, Cement och betonginstitutet)