Aercrete och CLC Housing inleder långsiktigt samarbete

08-Mars 2016  - Svenska Sälj och distribution

CLC Housing har valt Aercrete System modellen för hela sin verksamhet vid byggnation av lägenheter samt småhus runt om i Sverige och har investerat i en Aercrete 625-maskin. Maskinen levererades i slutet på februari och beräknas tas i bruk under mars månad i aktuella projekt.

Byggmetoden är mycket effektiv och snabb. Den mobila betongmaskinen levererar skumbetong motsvarande 20 m³ per timme och gjutningen sker i formar på plats.

CLC Housing har under några års tid utvecklat sina olika fastighetsmodeller med Sweco som samarbetspartner för hela portföljen. Aercrete System metoden används i storskalig verksamhet på olika platser i världen, men CLC Housing kommer bli först i Sverige med att standardisera produktion av hyresrätter och småhus med denna unika metod.

CLC Housing har förvärvat 13 000 m² mark i Skåne där man börjar med att bygga 6 stycken arkitektritade enfamiljshus ritade av Sweco. Byggrätten är detaljplanerad mark för 2700 m² hyresrätter.

Läs mer om CLC Housing

EchoStone - Globala och prisvärda bostadssystem

15-juli 2016  - Global försäljning och distribution

EchoStone och Aercrete tecknande ett exklusivt, internationellt sälj- och distributionssamarbete i Juli 2016 där EchoStone behåller exklusiva rättigheter till användning av Aercrete-teknik för byggande av lågkostnadshus utanför Sverige. Med användning av tekniken har EchoStone utvecklat och initierat ett prisvärt bostadssystem som är innovativt, snabbt, hållbart och skalbart.

EU Forskningsprojekt

10-jan 2015  -  Utvecklingsprojekt

Aercrete var en av få utvalda att delta i ett utvecklingsprojekt finansierat av EU. Huvudsyftet är utveckling av innovativa, hållbara fasadelement och skiljeväggar baserade på lantmaterial, optimerade cementbaserade material med modifierade ytor och trä- eller cellulosmaterial för att förbättra inomhusmiljön vad gäller hälsa och passagerarnas komfort, samt för att öka energin effektivt i bostadshus.
Läs mer om projektet här.

Sesab - Svenska skumbetong-entreprenörer

21-jan 2012  -  Svensk försäljning

Sedan 2012, har SESAB representerat Aercrete i Sverige med skumbetong för betongreparation och en mängd andra betongtjänster i Sverige. SESABs mål är att vara en primära skumbetong-entreprenören i Sverige.

Aercrete Technology AB - © 2021